Nog betere kwaliteit en luisteren via je eigen player

FLAC Logo

De afgelopen weken zijn we achter de schermen druk bezig geweest om de kwaliteit van onze stream te verbeteren! Als je gewend bent om via onze web player te luisteren heb je waarschijnlijk al gemerkt dat het geluid veel helderder klinkt! Ook hoor je nu een heerlijke diepe bas!

Maar dat is niet het enige!!!

Luisteren via je eigen player:

Het is nu ook mogelijk om je eigen player te gebruiken om naar de stream te luisteren.

Dat doe je door een van de links onder het kopje “Luister live via je eigen player” op één van de drie kopjes (MP3, FLAC of AAC) te klikken.

Standaard opent dan een nieuwe pagina (waarop je ook prima kunt luisteren). Als je de link van die pagina kopieert naar je eigen player (b.v. VLC, MPV of één van de vele andere gratis players die er op internet rondzwerven), kun je de stream afspelen zonder dat je een webpagina open hoeft te houden. De meeste players onthouden de  link. Een volgende keer is het slechts een kwestie van je player openen en de link aan te klikken om gelijk van de muziek te kunnen genieten!

Muziek luisteren waar je ook bent!

Indien je altijd op je mobiel te luistert maar niet al te veel data wilt gebruiken, hebben we goed nieuws.

Naast de 320kb MP3 stream hebben we nu ook een 32kb stream die ook nog prima klinkt, en die je bijna geen data kost. Bovendien werkt deze stream ook nog bij een zwakke internetverbinding.

Voor de echte muziekliefhebber!

Als je thuis een hele goede muziekinstallatie hebt wil je natuurlijk kwalitatief goede muziek horen. MP3 blijft dan, hoe goed gedaan ook, altijd een gecomprimeerde versie van het orgineel!

Tot voor kort waren er geen radiostations die de mogelijkheid hadden om aan deze vraag te kunnen voldoen.

Met gepaste trots kunnen we je nu echter melden dat we nu het eerste Nederlandse online radiostation zijn die een lossless stream kunnen aanbieden!

We zijn ook heel benieuwd wat je van de kwaliteit van deze stream vind, dus een reactie is zeer welkom!

We wensen je heel veel luisterplezier, en kunnen bijna niet wachten om nog veel meer leuke nieuwe mogelijkheden aan je te geven!

 

Riverside Radio Logo

 

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *